субота, 18 серпня 2018 11:34

Меркель має домогтися звільнення Сенцова - європолітик

Меркель має домогтися звільнення Сенцова - європолітик
Путін зустрінеться з Меркель у суботу 18 серпня. Фото: Кореспондент

Канцлер Німеччини Ангела Меркель має закликати російського президента Володимира Путіна звільнити українського політв'язня Олега Сенцова. Так вважає голова фракції партії "Союз-90"/"Зелені" в бундестазі Катрін Герінг-Еккардт.

"Меркель повинна дати зрозуміти, що це не прийнятно - утримувати Сенцова як політичного заручника і надалі. Якщо його не відпустять, це призведе до погіршення відносин з Європою", - заявила вона в інтерв'ю AFP.

Випадок із Сенцовим показує критичний стан справ із захистом прав людини у Росії, додала політик. Режисера засудили за сфабрикованим звинуваченням після того, як він критикував російську владу.

"Уряд Німеччини не повинен нехтувати нашими власними цінностями. З авторитарним російським президентом і його корумпованим режимом не можна спілкуватися в "некритичному звичайному режимі", - сказала Герінг-Еккардт. Відзначила, що діалог з Путіним таки необхідний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яке ж весілля без бійки - соцмережі сміються над поїздкою Путіна до Австрії

Також Меркель повинна пояснити, що санкції пом'якшать лише після припинення агресії на Донбасі та виконання Мінських угод. А співпраця з Росією з приводу "Північного потоку -2" відділяє Німеччині від Європи і негативно впливає на її статус, вважає політик.

Меркель намагається зберегти свою владу за будь-яку ціну. Тому постійно змінює точку зору, розвертає її на 180º і у внутрішній, і у зовнішній політиці. Зараз ситуація із коаліцією хитка, Меркель чіпляється за виживання. Головне для неї - зам'яти проблеми.

"Останні 13 місяців я не бачу великого суперництва з Путіним. Якби я був Путіним, я був би задоволений Меркель", - каже німецький журналіст Борис Райтшустер.

Зараз ви читаєте новину «Меркель має домогтися звільнення Сенцова - європолітик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі