середа, 11 вересня 2024 07:08

Медпрацівники Італії вимагають посилити захист лікарень після серії нападів

Медпрацівники Італії вимагають посилити захист лікарень після серії нападів
В Італії на тлі нападів медпрацівники просять посилити їхню безпеку. Фото: pixabay.com

На тлі низки нападів на лікарів і медсестер в Італії медичні працівники закликали уряд посилити захист державних лікарень.

Дискусія почалася після інциденту в місті Фоджа на півдні Італії, пише Reuters. Персоналу лікарні довелося забарикадуватися в палаті, аби врятуватися від розлючених родичів і друзів молодої жінки, яка померла під час операції.

"Фото співробітників лікарні, які штовхають диван і комод, щоб заблокувати двері, широко поширилися в соціальних мережах та онлайн-виданнях Італії. Відтоді в тій самій лікарні у Фоджі сталися ще два інциденти: 18-річний пацієнт напав на трьох медсестер швидкої допомоги, а син одного з пацієнтів вдарив двох медсестер і охоронця", - сказано в публікації.

Італійський міністр охорони здоров'я Ораціо Скіллачі назвав нещодавню серію інцидентів ганебною, а його заступник Марчелло Джеммато заявив, що такі злочини не залишаться безкарними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція зі спецпризначенцями затримали учня з іграшковим пістолетом

"Ми хочемо нульової толерантності в лікарнях. Хочемо, щоб армія дала зрозуміти громадянам і лікарям, що вони під захистом", - заявила очільниця національної федерації медсестер Італії Барбара Манджакаваллі.

Президент Національної федерації лікарів Італії Філіппо Анеллі також закликав залучити армію до захисту лікарень і звернувся до прем'єр-міністерки Джорджії Мелоні з проханням використати для покращення безпеки лікарень фонди ЄС, виділені на боротьбу з коронавірусом.

Профспілки лікарів планують провести акцію протесту проти нападів у Фоджі 16 вересня.

Італія стикається з кризою національної системи охорони здоров'я. Нестача персоналу посилюється стресовими умовами праці, низькою заробітною платою та обмеженнями державних витрат.

За даними Міністерства охорони здоров'я Італії, у 2023 році відбулося понад 16 тис. нападів на медичних працівників.

У Польщі сталася різанина в інтернаті для дітей-сиріт. 19-річний нападник із ножем убив дівчину-підлітка. Поранення отримали дев'ятеро людей.

Зараз ви читаєте новину «Медпрацівники Італії вимагають посилити захист лікарень після серії нападів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі