середа, 11 листопада 2020 04:36

Медики заразились Covid-19 після щеплення російською вакциною

Медики заразились Covid-19 після щеплення російською вакциною
У російських медиків після вакцинації "Спутником V" виявили коронавірус. Фото: REUTERS

У Росії троє медиків з Алтайського краю заразились коронавірусом після щеплення російською вакциною "Спутник V".

Швидше за все, у медиків не встиг сформуватися імунітет до моменту зустрічі зі збудником Covid-19: "Тільки це могло стати причиною зараження", заявили в управлінні преси та масових комунікацій Алтайського краю, пише "ТАСС".

Медики вакцинувалися препаратами з першої партії.

В управлінні повідомили, що вакцина двокомпонентна ㅡ через три тижні після першої ін'єкції людина має отримати другу. Вакцинованою і, відповідно, захищеною від коронавірусної інфекції людина вважається лише за три тижні після другого щеплення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська "вакцина" – політичний інструмент. Історія її створення мутна

Всього до Алтайського краю передали 42 вакцини, а у першому кварталі 2021 року планують передати ще близько 2 тисяч доз.

"Спутник V", або "Гам-Ковід-Вак", — єдина у світі зареєстрована вакцина від коронавірусу. Це препарат, розроблений Національним дослідницьким центром епідеміології та мікробіології ім. Н.Ф. Гамалії.

Російське видання "Фонтанка" з'ясувало, що у 38 дорослих здорових добровольців, які брали участь у випробуваннях препарату, зафіксували 144 побічних ефекти, частина з яких спостерігається досі.

Недовіру до російської коронавірусної вакцини висловлюють ВООЗ, Німеччина і навіть самі росіяни: про готовність зробити щеплення "Спутник V" заявили 40% опитаних росіян, тобто менше половини.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов вже заявив, що Україна не буде купувати російську вакцину, оскільки та не пройшла третю стадію клінічних випробувань.

Зараз ви читаєте новину «Медики заразились Covid-19 після щеплення російською вакциною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі