пʼятниця, 22 жовтня 2021 22:26

Мальта "зачинила двері" для українських туристів

Мальта "зачинила двері" для українських туристів
Туристів з України не впускатимуть на Мальту. Фото: bug.org.ua/

Мальта заборонила в'їжджати на острів громадянам України. Через епідситуацію мальтійський уряд вніс Україну до "темно-червоного списку".

Заборона стосується як щеплених, так і нещеплених українців, повідомляється на сайті медичного відомства Мальти.

Нові правила в'їзду почали діяти від 21 жовтня.

У виняткових випадках, коли українцю вкрай необхідно потрапити на Мальту, він повинен мати дозвіл від влади. Також потрібно показати негативний ПЛР-тест на коронавірус. Після цього заповнити спеціальну форму і провести в карантині 2 тижні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні виявили найбільше померлих і Covid-хворих з початку пандемії

Україна ще мінімум на тиждень залишиться в "зеленій" зоні ЄС. Європейський союз на цьому тижні вирішив не оновлювати список країн, які вважаються безпечними для в'їзду до країн блоку ЄС.

Колишня нардепка Надія Савченко та її сестра Віра впіймалися на використанні підроблених Covid-сертифікатах. Це трапилось в аеропорті "Бориспіль", обидві прителіти в Україну. У фальшивих Covid-сертифікатах сказано про ніби то вакцинування Pfizer у травні і червні цього року.

Савченко відмовлялася коментувати ситуацію, яка виникла у неї та її сестри в аеропорту.

Пізніше вона заявила, що вважає постанови уряду щодо запровадження необхідності надання додаткових документів, крім паспортів, неконституційними.

Зараз ви читаєте новину «Мальта "зачинила двері" для українських туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі