четвер, 10 січня 2019 03:06

Макрон заявив, що "жовті жилети" підтримують з-за кордону

Макрон заявив, що "жовті жилети" підтримують з-за кордону
Макрон звинуватив "жовті жилети". Фото: РБК

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що дехто з учасників акцій протесту "жовтих жилетів"отримує підтримку з-за кордону. Йдеться насамперед про схильних до екстремізму мітингувальників.

В протестах також беруть участь чимало "щирих людей", котрі занепокоєні зростанням тарифів та цін. Але серед тих, хто виходить на вулиці для протестів, є й "схильні до насильства та жорстокі люди, деякі з яких навіть отримують підтримку з-за кордону", заявив прес-секретар французького уряду Беньямін Гріво, повідомляє DW.

Речник французького уряду згадав також про нещодавні висловлювання з боку представників популістського італійського уряду, котрі вітали виступи "жовтих жилетів".

Серед іншого, у французькому уряді вказують і на роль російської державної телекомпанії "Россия сегодня" (RT), що мовить багатьма мовами. За словами Гріво, росіяни висвітлювали протести "жовтих жилетів" у Франції, не приховуючи своїх симпатій до мітингарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антиурядові протести у Франції: демонстранти напали на офіс спікера країни

Нещодавно сам президент Франції Макрон звинуватив російські державні іномовники RT та Sputnik в пропаганді, зокрема в поширені вигаданої інформації та чуток про загибель одного з учасників акцій протесту.

Зараз ви читаєте новину «Макрон заявив, що "жовті жилети" підтримують з-за кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі