середа, 17 січня 2024 02:29

Макрон анонсував візит до України: підпише угоду про гарантії безпеки

Макрон анонсував візит до України: підпише угоду про гарантії безпеки
Президент Франції Емманюель Макрон планує візит до України. Фото: Emmanuel Macron/ Facebook

Президент Франції Еммануель Макрон планує у лютому відвідати Україну.

Хоче оголосити про новий пакет військової допомоги та підписати двосторонню угоду про гарантії безпеки з Україною. Про це повідомляють Le Figaro та Reuters.

"У майбутньому ми зможемо поставити набагато більше техніки і, по суті, допоможемо Україні в її оборонних потребах, зокрема, у захисті її неба. Я сам у лютому поїду в Україну та доопрацюю ці тексти", - заявив президент Франції під час прес- конференції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одна країна збирається підписати з Україною безпекову угоду

Він також зазначив, що під час візиту відбудеться підписання двосторонньої угоди щодо гарантій безпеки між Францією та Україною.

Зазначається, що Франція працює над укладанням двосторонньої угоди про гарантії безпеки з Україною, щоб допомогти зміцнити фінансову та оборонну незалежність України з метою утримати Москву від майбутньої агресії.

12 січня у Київ прибув прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак. Україна уклала з Великою Британією угоду у сфері безпеки. Сунак також оголосив найбільший пакет військової допомоги Україні у £ 2,5 млрд.

Велика Британія виділить 200 млн фунтів стерлінгів на виготовлення різних типів безпілотників.

Угода з Великою Британією знаменує новий рівень партнерських відносин між державами, сказав президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Макрон анонсував візит до України: підпише угоду про гарантії безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі