четвер, 29 грудня 2022 18:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Лукашенко вивчає негативний досвід РФ в мобілізації – посол України

Лукашенко вивчає негативний досвід РФ в мобілізації – посол України
19 грудня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко і незмінний понад 20 років лідер Росії Володимир Путін зустрілися у Мінську. Фото: belta.by

У Білорусі поки що не проводять справжню мобілізацію.

Режим диктатора Олександра Лукашенка вивчає негативний досвід призову в Росії. Таку думку висловив посол України в РБ Ігор Кизим в інтерв'ю "Європейській правді".

За його словами, поки що немає інформації про призов на території РБ. Можливо, йде прихована мобілізація. Але, найімовірніше, повістки приходять для уточнення даних, щоб знати, на який ресурс можна розраховувати у разі призову, вважає дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається у Білорусі і чи є загроза: Міноборони дало відповідь

"Вони хочуть знати чітко цифри, хто може бути мобілізований. На це налаштована система. Слід розуміти, що в Білорусі дуже структурована з погляду влади система. Це поліцейська форма управління державою та дуже жорстка централізована влада. Тому будь-який військкомат може запросити когось на перевірку", – сказав він.

Кизим наголосив, що в Білорусі зроблять мобілізацію, коли захочуть, маючи точні цифри щодо наявних ресурсів. Така військова дисципліна у всіх структурах республіки, зауважив посол.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти 24 лютого наступали російські загарбники. Для здійснення авіанальотів проти України російська армія залучила практично всі аеродроми Білорусі.

В Гомельській області РБ військові комісаріати проводять приховану мобілізацію водіїв і механіків. Також у країні іранські інструктори навчають російських окупантів і координують запуски безпілотників, за даними ЦНС.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко вивчає негативний досвід РФ в мобілізації – посол України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі