четвер, 25 травня 2017 23:45

Лист Сущенка доставили до президента Макрона

Лист Сущенка доставили до президента Макрона
Лист незаконно ув'язненого в РФ українського журналіста Романа Сущенка доставили у канцелярію президента Франції. Фото: BBC

Лист незаконно ув'язненого в РФ українського журналіста Романа Сущенка доставили у канцелярію президента Франції Еммануеля Макрона.

Про це повідомив адвокат політв'язня Марк Фейгін, передає "Укрінформ".

"У французькому посольстві мені підтвердили, що лист мого підзахисного президенту Макрону доставлено за призначенням. Щонайменше, - в канцелярію президента Франції. Сподіваюся, на зустрічі Макрона і Путіна 29 травня якось ця тема порушуватиметься", - зазначив Фейгін.

Він додав, що, на його думку, сьогодні французько-російський діалог неможливий без обговорення низки проблем, серед яких перша, - спроби втручання у вибори президента Франції, а також справа Сущенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лист Путіну не справив враження - Сущенка залишили за ґратами

30 вересня 2016 року паризького кореспондента українського агентства "Укрінформ" Романа Сущенка затримали в Москві, куди він прибув у приватних справах. У ФСБ заявили, що Сущенко - співробітник Головного управління розвідки Міноборони України. Звинуватили у шпигунстві.

У Головному управлінні розвідки назвали фейком заяву ФСБ Росії про те, що журналіст Укрінформу - розвідник.

1 жовтня Лефортовський суд Москви арештував Сущенка на 2 місяці. Потім арешт продовжили до 30 квітня. 14 лютого 2017-го Московський міський суд відхилив апеляційну скаргу захисту ув'язненого на продовження арешту. Сущенка утримують у СІЗО "Лефортово".

Зараз ви читаєте новину «Лист Сущенка доставили до президента Макрона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі