неділя, 05 лютого 2023 13:54

Спецтема: Війна Росії проти України

"Лише на це реагує Путін": у Великій Британії назвали єдиний шлях до миру в Україні

"Лише на це реагує Путін": у Великій Британії назвали єдиний шлях до миру в Україні
Президент Росії Володимир Путін реагує лише на силу, заявили в МЗС Великої Британії . Фото: facebook.com/MIDRussia

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі закликав надати Україні усе необхідне озброєння.

На його думку, це єдиний та найшвидший шлях до миру та перемоги над Росією. Про це Клеверлі написав у колонці для Times of Malta.

Міністр впевнений, що амбіції президента Володимира Путіна не закінчуються завоюванням і анексією України. Він хоче перевернути світову політику.

Клеверлі зазначив, що якщо Путіну це вдасться, він потягне всіх назад до епохи насильства та завоювань. З огляду на це, диктатору не можна дозволити перемогти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сунака зробили невтішну заяву щодо надання винищувачів Україні

"Як і всі авторитарні правителі, Путін реагує лише на силу своїх опонентів. У грудні минулого року він відкинув мирний план із 10 пунктів (президента. – Gazeta.ua) Володимира Зеленського. Тому друзі Великої Британії та України роблять усе можливе, щоб принести Україні успіх на полі бою", – написав британський дипломат

Він заявив, що радіє рішенням Німеччини та Америки відправити танки Україні.

"Дати українцям інструменти, необхідні для завершення завдання, – це найшвидший і навіть єдиний шлях до миру", - зазначив міністр.

Клеверлі додав, що коли Україна вступить у другий рік війни (24 лютого), то їй знадобляться рішучість і сила волі. Це буде важко, а попереду очікують багато випробувань, прогнозує міністр.

Сполучені Штати Америки оголосили про передачу Україні 31 танка M1 Abrams. Також – про допомогу боєприпасами. Abrams називають найкращим сучасним танком.

Також уряд Німеччини оголосив про передачу Україні танків Leopard 2. Видав дозвіл на реекспорт іншим країнам.

Велика Британія оголосила про передачу ескадрону танків Challenger 2. Про передачу танків також повідомили Польща і Канада.

Зараз ви читаєте новину «"Лише на це реагує Путін": у Великій Британії назвали єдиний шлях до миру в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі