пʼятниця, 04 червня 2021 11:20

Легендарну весільну сукню принцеси Діани виставили на показ. Уперше за 25 років
3

Весільній сукні принцеси Діани писвятили виставку.
Фото: vogue
Весільній сукні принцеси Діани писвятили виставку.
Весільній сукні принцеси Діани писвятили виставку.

У Кенсінгтонському палаці, колишньому будинку принцеси Діани, на виставці представили її вінчальну сукню з тисячами перлин, органзою і восьмиметровим шлейфом вперше за 25 років.

Про це повідомило джерело монаршої сім'ї.

Убрання, в якому Діана 29 липня 1981 року виходила заміж за принца Чарльза, стало центром виставки Royal Style in the Marketing.

Сини Діани, принци Вільям та Гаррі, володіють сукнею померлої матері. Це вбрання - одне з найвідоміших в історії весіль, воно увійшло в історію світової моди.

Виставка, присвячена створенню вбрання для британської королівської сім'ї, триватиме до січня 2022 року. Експозиція проводиться напередодні 60-річчя від дня народження принцеси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ дізнались, як принц Гаррі та Меган Маркл можуть назвати другу дитину

Діана, принцеса Уельська, з 1981-го по 1996 рік була першою дружиною принца Уельського Чарльза. Широко відома як принцеса Діана, леді Діана або Леді Ді. Також вона була народною улюбленицею, через це її називали "королева людських сердець".

31 серпня 1997-го Діана потрапила в Парижі в автомобільну катастрофу разом з Доді аль-Файєдом і водієм Анрі Полем. Аль-Файєд і Поль загинули миттєво, Діана, доставлена з місця події в лікарню, померла за 2 год.

За даними опитування, проведеного 2002 року BBC, Діана посіла третє місце в списку 100 найвизначніших британців в історії.

Принц Гаррі розповів, що зловживав алкоголем і наркотиками, щоб заглушити біль після смерті матері, принцеси Діани 1997-го. І звинуватив британську королівську сім'ю в нехтуванні ним і його дружиною Меган Маркл, через що остання, начебто, навіть думала про самогубство.

Зараз ви читаєте новину «Легендарну весільну сукню принцеси Діани виставили на показ. Уперше за 25 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі