понеділок, 24 грудня 2018 15:33

Лавров розповів, якою РФ хоче бачити українську владу

Лавров розповів, якою РФ хоче бачити українську владу
В Україні насаджують русофобію - Лавров Фото: News Front

Росіяни після виборів в Україні хочуть бачити політиків, які готові будуть до діалогу.

"Хотілося б сподіватися, що в Києві рано чи пізно до влади прийдуть адекватні люди, здатні до конструктивного діалогу і з відповідальним сприйняттям реальності", - сказав міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров російським ЗМІ.

Чиновник заявив, що РФ не робить односторонніх дій для згортання відносин з Україною та робити цього не збирається. Кандидатів на пост президента України коментувати відмовився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали кількість росіян, яких не пустили до України з часу введення військового стану

"Нас, зрозуміло, не може не турбувати ситуація, в якій іде підготовка до цих виборів. В Україні рівень насаджуваної зверху русофобії просто зашкалює. По суті, вона стала частиною державної політики. А нинішня київська влада керується не стільки інтересами своєї країни, скільки власними амбіціями, а також "рекомендаціями", а часом – прямими вказівками з інших столиць", – додав Лавров.

Нарощуванням російської військової присутності в Чорному морі стурбовані в Румунії. Керівництво країни підтримає посилення антиросійських санкцій у відповідь на агресивні дії РФ в регіоні.

Про це заявив міністр закордонних справ Румунії Теодор Мелешкану.

Зараз ви читаєте новину «Лавров розповів, якою РФ хоче бачити українську владу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі