середа, 15 листопада 2017 08:10

Кремлівські темники для російських ЗМІ опублікували у мережі

Кремлівські темники для російських ЗМІ опублікували у мережі
Кремль доручив провідним російським компаніям поставляти позитивні новини Фото: kremlin.ru

Влада Росії зажадала від провідних енергетичних компаній країни забезпечувати їх новинами з позитивними оцінками про керівництво держави перед прийдешніми виборами президента.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на відповідний документ.

Документ, який був відправлений провідним 17 державним і 28 приватним компаніям, зокрема, " Роснефть", " Газпром", " Новатэк", " Лукойл", " Сургутнефтегаз" і іншим, він закликає передавати уряду інформацію для формування "стрічки позитивних новин", наприклад, про створення нових робочих місць, об'єктів інфраструктури і досягненнях науки, особливо тих, де була держпідтримка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навальний відсудив гроші за "компромат" на себе

Поява документів співпала за часом з підготовкою до президентських виборів, які пройдуть в Росії у березні 2018 року. На цих виборах чинному президенту Володимиру Путіну "потрібна упевнена перемога, щоб зберегти домінування на політичній арені".

"Життя більшості співгромадян стало набагато спокійнішим, комфортнішим, цікавішим. Проте багато прикладів часто виявляються поза увагою ЗМІ", - йдеться в кремлівському документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведєв зіпсував групове фото світовим лідерам

У лютому 2017 року Міненерго РФ, також діючи на прохання Кремля, вже зверталося до подібних структур з вимогою завчасно повідомляти його про які-небудь події, які можуть вплинути на громадську думку в період до травня 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «Кремлівські темники для російських ЗМІ опублікували у мережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі