вівторок, 14 листопада 2017 09:59

"Путін намагається підірвати вільні суспільства" - Мей розкритикувала главу Кремля

"Путін намагається підірвати вільні суспільства" - Мей розкритикувала главу Кремля
Тереза Мей звинуватила Володимира Путіна у кібершпигунстві, агресії на Донбасі та незаконній анексії Криму. Фото: Бизнес портал

Політику Кремля та дії Володимира Путіна розкритикувала прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей.

Вона звинуватила російського президента у втручанні у вибори, кібершпигунстві, агресії на Донбасі та незаконній анексії Криму. Про це інформує "Європейська правда".

Тераза Мей зробила таку заяву під час виступу у понеділок на банкеті, влаштованому лорд-мером лондонського Сіті.

"Уряд Володимира Путіна намагається підірвати вільні суспільства, поширюючи фальшиві історії, щоб посіяти розбрат на Заході", - зазначила прем'єр-міністр.

Крім того, у своїй промові, скерованій до Путіна, Мей сказала, що Росія повинна обрати інший шлях від того, яким вона іде в останні роки

Політик перерахувала "здобутки" російського президента: анексію Криму, розпалювання конфлікту в Україні та кібератаки на уряди і парламенти по всій Європі.

"Росія могла б стати цінним партнером Заходу, але тільки якщо вона гратиме за правилами. Росія неодноразово порушувала національний повітряний простір кількох європейських країн і проводила стійку кампанію кібершпигунства", - наголосила Мей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін піде з Донбасу, якщо йому пробачать Крим - Піонтковський

Від британської прем'єрки прозвучало звинувачення Москви у втручанні у вибори та зламі мереж Міністерства оборони Данії та німецького Бундестагу.

"Ми знаємо, що ви робите, і вам це не вдасться. Тому що ви недооцінюєте стійкість наших демократій, вільних і відкритих спільнот та прихильність західних країн до альянсів", - наголосила Мей.

Політик наголосила, що хоча Велика Британія йде з ЄС, вона залишається відданою НАТО, а економічне партнерство між Великою Британією та Євросоюзом буде оплотом проти російської агітації в Європі.

У свою чергу, нещодавня зустріч Волкера і Суркова була малорезультативною, бо "у США і РФ різні концепції миру".

Зараз ви читаєте новину «"Путін намагається підірвати вільні суспільства" - Мей розкритикувала главу Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі