вівторок, 29 червня 2021 07:24

Моторошна хвороба атакує країну. Інфекція "виїдає" очі

Моторошна хвороба атакує країну. Інфекція "виїдає" очі
В Індії стрімко розвивається мукормікоз. Фото: pixabay.com

В Індії станом на 28 червня зафіксували 40 845 випадків мукормікозу або "чорної плісняви". Кількість померлих сягає 3 129.

Про це розповів міністр охорони здоров'я і сімейного благополуччя країни Харша Вардхана, повідомляє NDTV.

Серед захворівших 34 940 пацієнтів перенесли Covid-19, 26 187 мали діабет, а 21 523 приймали стероїди.

За словами Вардхана, 13 083 пацієнта відносилися до вікової групи 18-45 років, 17 464 зараженим було 45-60 років, а 10 082 - більше 60 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У пацієнтів із Covid-19 виявили моторошні ускладнення

Мукоромікоз - це рідкісне захворювання, ознаками якого є некротичні ураження в носі і на піднебінні, що викликають біль і лихоманку. Окрім того, можливі симптоми з боку центральної нервової системи, пацієнти скаржаться на набрякання і біль в очах. Він смертельно небезпечний для хворих на діабет, ВІЛ/СНІД і рак.

Мукормікоз вважається рідкісним захворюванням, але його випадки почастішали на тлі пандемії коронавірусу і зустрічаються серед тих, хто одужав після Covid-19. Смертність при мукормікозу досягає 50%, деяким пацієнтам доводиться видаляти очі.

Пацієнти, які страждають на грибкову інфекцію, зазвичай мають симптоми закладеності носа і кровотечі з носа, пухлину і біль в оці, опущення повік, нечіткість або втрату зору. Навколо носа можуть утворюватися чорні ділянки шкіри. Хвороба вражає носові пазухи, мозок та легені.

Зараз ви читаєте новину «Моторошна хвороба атакує країну. Інфекція "виїдає" очі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі