понеділок, 14 вересня 2020 14:35

Країну очолить близький соратник діючого прем'єра

Країну очолить близький соратник діючого прем'єра
Йошіхіде Суга / Reuters

Новим прем'єром Японії найбімовірніше стане Йошіхіде Суга. Це близький соратник чинного глави держави Сіндзо Абе. Абе оголосив про відставку через стан здоров'я. Суга вибрали главою правлячої Ліберально-демократичної партії.

Про майбутню відставку з поста прем'єра Абе оголосив минулого місяця. Він пояснив, що не може через хворобу повноцінно виконувати свої завдання та попросив пробачення в японського народу, що не зміг добути терміну на пості. Про це пише ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японію накрило стихійне лихо

Протягом 8 років правління Сіндзо Абе Суга виконував функції секретаря кабінету японського прем'єра. Голосування за призначення нового прем'єра має бути в середу, 16 вересня.

Правляча Ліберально-демократична партія має більшість у нижній палаті парламенту.

71-річний Суга був фаворитом внутрішньопартійних виборів. Він декларував продовження політики Абе, так званої "абеномікі". Її ціль – відновлення економіки країни, попри наслідки пандемії коронавірусу. Суга, вочевидь, керуватиме країною до виборів у вересні 2021-го.

Суга народився в сім'ї фермерів. Ветеран політики з репутацією ефективного та практичного чиновника. Його гаслом протягом останнього місяця було: "Самодопомога, взаємодопомога і громадська допомога".

Зараз ви читаєте новину «Країну очолить близький соратник діючого прем'єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі