пʼятниця, 29 квітня 2022 05:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Конгрес США схвалить надання Україні $33 млрд

Конгрес США схвалить надання Україні $33 млрд
Байден запросив у конгресу для України $33 млрд. Фото: "Укрінформ".

Конгрес США готовий підтримати запит президента Джо Байдена щодо виділення $33 млрд для допомоги Україні. Також схвалять і пропозицію щодо притягнення російських посадовців і олігархів до відповідальності за війну проти України.

Про це повідомив "Укрінформ".

"Ми налаштовані дуже оптимістично, оскільки маємо потужну двопартійну підтримку",- прокоментувала спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі запит на допомогу президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США остаточно проголосували за ленд-ліз для України

За її словами, немає сумнівів, що це буде затверджено.

Пелосі також підкреслила, що Сполучені Штати готові виділяти допомогу в таких обсягах, які необхідні Україні, у тому числі у сфері оборони, економіки й гуманітарних потреб.

28 квітня Байден заявив, що Україні треба надати озброєння і всю необхідну допомогу в боротьбі з російською агресією. ВІн підписав запит Конгресу щодо виділення $33 млрд на важливу допомогу в галузі безпеки, економіки, а також на гуманітарну допомогу Україні.

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що $20 млрд можуть піти на оборону країни. Ще понад $8 млрд заплановані для економічної підтримки. Також $3 млрд будуть спрямовані на гуманітарну допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Конгрес США схвалить надання Україні $33 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі