пʼятниця, 29 листопада 2019 23:59

Коли суд в Гаазі почне розглядати справу МН17

Коли суд в Гаазі почне розглядати справу МН17
Слухання справи МН17 розпочнуться 9 березня 2020 року. Фото: 5.ua

Перше судове засідання у справі про збитий літак рейсу MH17 Malaysia Airlines у Гаазі заплановано на 9 березня 2020 рік.

Будівлю суду під час слухань будуть посилено охороняти, а засідання будуть транслюватися онлайн. Про це повідомляє NL Times.

Заради розгляду цієї справи Нідерланди навіть змінили законодавство - тепер частина слухань буде проходити англійською.

Зал суду буде вміщати півтисячі журналістів, а самі засідання будуть проходити протягом 25 тижнів: 9-13 березня, 23-27 березня, 8 червня - 3 липня і 31 серпня - 13 листопада. Суд також розглядатиме справу у 2021 році - з 1 лютого до 26 березня. Постраждалим буде надана можливість виступити в одному із залів суду. Однак незрозуміло, чи буде хтось із обвинувачених присутнім на засіданнях.

Слухатимуть справу троє суддів Окружного суду Гааги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію не зможуть притягати за військові злочини

Нідерланди розслідуватимуть причини незакриття повітряного простору над Україною у липні 2014-го. Наголошують, що це не має нічого спільного з судовими процедурами щодо покарання винних, заявив міністр закордонних справ Нідерландів Стефан Блок.

Зараз ви читаєте новину «Коли суд в Гаазі почне розглядати справу МН17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі