четвер, 10 жовтня 2019 16:49

Нідерланди пояснили, що означає розслідування "ролі України" у катастрофі MH17

Нідерланди пояснили, що означає розслідування "ролі України" у катастрофі MH17
Російські бойовики усміхнено фотографуються на тлі знищеного літака Фото: Obozrevatel

Нідерланди розслідуватимуть причини незакриття повітряного простору над Україною у липні 2014-го.

Наголошують, що це не має нічого спільного з судовими процедурами щодо покарання винних, заявив міністр закордонних справ Нідерландів Стефан Блок, пише Європейська правда.

"Парламент Нідерландів попросив уряд отримати більше інформації про закриття повітряного простору над Україну (на час катастрофи. - Gazeta.ua). Це просто прохання провести дослідження, це неофіційне слідство", - каже Блок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Виглядає, як чисте шахрайство" - експерт про розслідування ролі України у збитті "Боїнгу 777"

Додав, що уряд вивчатиме аналогічне рішення з боку РФ.

"Від початку розслідування трагедії члени родин загиблих ставили питання, чому повітряний простір вище 10 км не був закритий. Тому це розслідування покликане дослідити закриття повітряного простору на територіях навколо зони конфлікту, включно з простором Російської Федерації", - заявив він.

Малайзійський "Боїнг", який летів із Амстердама до Куала-Лумпуру, пробили тисячі високошвидкісних металевих частинок кубічної або метеликоподібної форми. Це була ракета марки 9N314М. Випустили її з зенітно-ракетного комплексу "Бук". 17 липня 2014-го о 13:20 потрапила в лайнер у небі над Донеччиною. 15 членів екіпажу і 283 пасажири загинули.

Зараз ви читаєте новину «Нідерланди пояснили, що означає розслідування "ролі України" у катастрофі MH17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі