понеділок, 07 листопада 2022 15:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Коли сучасні системи ППО стануть на захист від атак Росії – відповідь ЗСУ

Коли сучасні системи ППО стануть на захист від атак Росії – відповідь ЗСУ
Іспанія та США передала Україні сучасні системи ППО. Фото: ілюстративне, Генштаб ЗСУ

Іспанія та Сполучені Штати передали Україні сучасні системи протиповітряної оборони NASAMS і Aspide для захисту від російських ракетних ударів.

Уже найближчим часом вони стануть у стрій і захищатимуть українське небо. Про це розповів речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат під час брифінгу 7 листопада, повідомляє Gazeta.ua.

Україна очікує передачі західними партнерами систем ППО Hawk, NASAMS, Aspide та Crotale.

ППО, які надали партнери, чудово інтегруються з вітчизняними системами оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС Угорщини відреагувало на заяви Путіна про територіальні претензії до України

"Сучасне західне озброєння, яке Україні передають партнери, успішно інтегровано в нашу систему протиповітряної оборони. І найголовніше тепер отримати необхідну кількість озброєнь. А треба отримати дуже багато, щоб закрити Україну від повітряних загроз", – заявив Ігнат.

Також він відзначив відмінну роботу озброєння, яке Україна отримала від західних партнерів. Так, наприклад, передана Німеччиною IRIS-T під час масованого ракетного удару Росії по Україні відпрацювала зі 100% результатом.

Крім того, партнери продовжать постачати для українських військових системи залпового вогню, антидронні системи та безпілотники для розвідки та наведення артилерії.

Президент Франції Емманюель Макрон у розмові із президентом України Володимиром Зеленським сказав, що готовий надати Україні системи протиповітряної оборони.

Зеленський подякував канцлеру Німеччини Олафу Шольцу за надані засоби протиповітряної оборони.

Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $400 млн. Передадуть танки, БТРи, безпілотники.

Зараз ви читаєте новину «Коли сучасні системи ППО стануть на захист від атак Росії – відповідь ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі