понеділок, 31 травня 2021 12:32

Китайцям дозволили мати трьох дітей

Китайцям дозволили мати трьох дітей
У Китаї запровадили політику "одна сім'я - три дитини". Фото: ato.today

У Китаї вирішили відмовитися від політики обмеження народжуваності "родина – дві дитини". Тепер сім'ям дозволили мати трьох дітей.

Таке рішення ухвалило політбюро ЦК Компартії КНР як запобігання старінню населення, пише Xinhua.

Політика обмеження кількості дітей у сім'ї діяла з 2015 року. До цього з 1979-го - політика "одна родина – одна дитина". Тоді на державному рівні визнали, що величезна кількість людей перевантажує земельні, водні та енергетичні ресурси країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зсув накрив китайську провінцію під час марафону: є загиблі

На початку травня 2021 року в Китаї опублікували результати перепису населення. Виявилося, що в країні зафіксували найнижчий показник зростання населення за останні кілька десятиліть.

Минулого року в Китаї народилося майже 12 млн дітей. Це найнижчий показник із 1960-х років.

Якщо така тенденція народжуваності збережеться, то до 2025 року Індія з середнім приростом населення в 1% обжене Китай за демографічними показниками.

Торік у Китаї для пар, які хочуть розлучитися, запровадили 30-денний період для обговорення цього рішення. Через це в першому кварталі 2021 року кількість розлучень значно зменшилася за останні кілька років.

Зараз ви читаєте новину «Китайцям дозволили мати трьох дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі