середа, 06 січня 2021 08:43

Китай не пустив експертів ВООЗ

Китай не пустив експертів ВООЗ
Китай заблокував приїзд експертів, які вивчають походження коронавірусу. Фото: pixabay.com

Китай заблокував прибуття групи експертів Всесвітньої організації охорони здоров'я, що вивчає походження Covid-19, заявивши, що їхні візи ще не схвалені.

У цей час дехто з дослідників вже був в дорозі. Про це повідомив гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус, передає The Guardian.

"Я дуже розчарований цією новиною, враховуючи, що два члени групи вже почали свою подорож, а інші не змогли здійснити поїздку в останню хвилину", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ефективність китайської вакцини від коронавірусу становить 86% - Bloomberg

Очільник організації заявив, що зв'язався із високопоставленими китайськими чиновникам, аби наголосити, що "ця місія є пріоритетом для ВООЗ і міжнародної групи".

Директор ВООЗ із надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров'я Майкл Райан додав, що команда тісно співпрацювала з китайськими колегами при плануванні поїздки. У вівторок двоє експертів вилетіли до КНР, а після приїзду дізналися, що їхні візи не затверджені. Відомо, що один із членів групи вже поїхав назад, а інший залишився в третій країні транзитом.

Організація розраховує на якнайшвидше врегулювання проблеми з доступом членів експертної групи. ВООЗ очікувала, що група зможе приступити до роботи в КНР вже у вівторок.

У середині грудня торік фахівці ВООЗ заявили, що поїдуть до Китаю для вивчення походження коронавірусу у січні 2021 року. Це не про те, щоб знайти країну-винуватця. Це про те, щоб спробувати зрозуміти, що сталося, повідомляв тоді член місії Фабіан Лендертц. Науковці хотіли спробувати зрозуміти, чи циркулював коронавірус раніше. Мали дослідити ринок в Ухані, а також відібрати зразки кажанів та інших тварин, які могли бути переносниками вірусу.

Зараз ви читаєте новину «Китай не пустив експертів ВООЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі