пʼятниця, 25 серпня 2023 07:17

Китай направив свої винищувачі в повітряний простір Тайваню

Китай направив свої винищувачі в повітряний простір Тайваню
Понад 10 китайських військових літаків увійшли в зону ППО Тайваню. Фото: pixabay.com

25 серпня 13 китайських винищувачів і п'ять військових кораблів увійшли в зону відповідальності Тайваню.

Китай відновив військову активність навколо острова, пише Reuters.

"Сьогодні виявили 22 літаки КНР, серед них винищувачі, бомбардувальники та безпілотники. 13 із них увійшли в зону відповіді нашої держави", – заявили у Міністерстві оборони Тайваню.

Китай не оголошував про проведення в цей час навчань у цьому районі.

Тайвань у відповідь направив свої літаки та кораблі для спостереження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай і ПАР зробили спільну заяву про війну в Україні

Китай вважає Тайвань своєю провінцією, що відкололася, й прагне неодмінно її повернути. Проте багато тайванців хочуть мати окрему державу. Острів вважає себе незалежною країною з окремою економікою та демократично обраними лідерами. Суперечка робить ситуацію в регіоні напруженою. Існує загроза конфлікту, у якому можуть взяти участь і Сполучені Штати Америки.

Японія збудує у південній префектурі Окінава мережу укриттів та бомбосховищ на випадок надзвичайної ситуації чи збройного конфлікту в Тайвані. Китай вважає острівну державу своєю територією і прагне узяти її під контроль Пекіна.

Лідер Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін закликав військових поглибити планування бойових дій, щоб збільшити шанси на перемогу в "реальній війні".

Зараз ви читаєте новину «Китай направив свої винищувачі в повітряний простір Тайваню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі