середа, 09 червня 2021 18:19

Кит ледь не вбив двох рибалок

Кит ледь не вбив двох рибалок
Горбатий кит біля австралійських берегів, 23 червня 2011-го / Getty Images

Двоє рибалок ледь не загинули через те, що на їхній човен біля австралійських берегів вистрибнув кит.

Друзі Нік і Метт рибалили в неділю, 6 червня, коли кит вистрибнув з води й упав на човен, ледь не вбивши обох. Про це пише Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кит ледь не проковтнув двох жінок, які пливли в човні

18-річного Ніка доправили в лікарню в Канберрі зі зламаною шиєю й серйозними травмами голови. Він досі в комі. Метт лікувався від струсу мозку й порізів.

Подруга сім'ї Кармен Бартлі розпочала збирати кошти на лікування хлопців на краудфандинговій платформі GoFundMe, бо родині бракує грошей. У зверненні вона написала, що ці двоє "не мали жодного уявлення, що поблизу кит".

Поки не повідомляють, коли Нік прокинеться, і як травми вплинули на його мозок. У заяві родини йдеться, що його майбутнє невідоме.

Поліція повідомила, що парамедики зустріли судно з хлопцями й надали їм домедичну допомогу, перш ніж доправити до лікарні.

"Інцидент показує небезпеку, яку ці величезні ссавці можуть становити для тих, хто на воді. Кількість китів, що мігрують на північ, в останні дні різко збільшилася, а морська служба повідомляє, що вони мігрують ближче до берегів, ніж у попередні роки", - сказав поліцейський Джо Макналті.

Поліція випустила попередження громадській безпеці, оскільки в сезон міграції кити наближаються до австралійських берегів.

Поліція вважає, що кит також міг поранитися. Місцева Служба національних парків і дикої природи разом з Організацією порятунку й дослідження китоподібних в Австралії шукає кита, щоб допомогти в разі потреби.

Зараз ви читаєте новину «Кит ледь не вбив двох рибалок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі