четвер, 23 серпня 2018 14:59

Кейт Міддлтон і принц Вільям юридично позбавлені батьківських прав

Кейт Міддлтон і принц Вільям юридично позбавлені батьківських прав
Кейт Міддлтон і принц Вільям юридично позбавлені батьківських прав. Фото: nv.ua

Британська королівська сім'я не припиняє дивувати своїми правилами і традиціями. Як виявилося, технічно Кейт Міддлтон і принц Вільям не мають прав на власних дітей. Те ж саме стосуватиметься і принца Гаррі з Меган Маркл, коли у пари з'являться діти.

За словами королівського історика і засновника блогу Royal Musings Марлена Кеніга, законні права на онуків у британській монархії належать суверену, тобто королеві Єлизаветі II, передає Новое Время.

"Ця традиція бере свій початок від короля Георга I, який правив на початку 1800-х, і відтоді закон ніколи не змінювався. У монарха були дуже погані стосунки із власним сином, майбутнім королем Георгом II, тому було прийнято закон, згідно з яким єдиним опікуном своїх неповнолітніх онуків стає глава держави", - пояснює Кеніг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали раритетні портрети королівської родини для модного глянцю

Закону більш ніж 300 років. В історії королівської родини були непорозуміння: так, королева Єлизавета II дійсно опікала неповнолітніх Вільяма і Гаррі та одного разу, навіть заборонила принцесі Діані взяти своїх синів до Австралії, коли екс-дружина принца Чарльза попросила про це.

Але чи має Її Величність права на опіку над дітьми герцога і герцогині Кембриджських - Джорджем, Шарлоттою і Луї - точно не відомо, каже Марлен Кеніг. Адже, згідно із законом, монарх може опікувати онуків, а не правнуків.

Опікуном дітей Кейт Міддлтон і принца Вільяма стане принц Чарльз, коли стане королем Великої Британії. Саме він зможе приймати рішення, що стосуються його онуків: монарх може вирішувати питання виховання, освіти, місця проживання, подорожей і схвалення шлюбів своїх онуків.

Раніше повідомили, що 6-місячну африканську дівчинку хочуть удочерити принц Гаррі, 33 роки, і його дружина Меган Маркл, 37 років. Дитину вони побачили у притулку в африканській Ботсвані під час таємного медового місяця.

Зараз ви читаєте новину «Кейт Міддлтон і принц Вільям юридично позбавлені батьківських прав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі