вівторок, 19 червня 2018 11:18

Капелюх Наполеона продали за шалену суму

Капелюх Наполеона продали за шалену суму
Один із 19 капелюхів Наполеона продали за €280 тис. Фото: static.espreso.tv

На аукціоні продали один із 19 капелюхів Наполеона, які збереглися до нашого часу. Французький колекціонер купив його за €280 тис.

Проданий військовий капелюх Наполеона знайшли на полі бою після поразки під Ватерлоо 1815 року, повідомляє ВВС-Україна. Загальна вартість "покупки" із зборами й податками становить трохи менше як 350 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які автомобілі продають на американських аукціонах

Аукціонний дім De Baecque підтвердив продаж капелюха у Ліоні. Загалом імператор мав 120 аналогічних капелюхів за свою кар'єру.

Легендарний червоний плащ, який Наполеон носив у Ватерлоо, зараз належить британській королеві і прикрашає королівську колекцію з 1837 року. У листопаді торік золотий лавровий листок з корони, зробленої для коронації Наполеона, продали за €625 тис.

103-річну олов'яну коробку з 9 плитками шоколаду віком 103 років продадуть на аукціоні у Великій Британії. Солодощі належали герою Першої світової війни Річарду Буллімору. Він помер 1967-го.

Зараз ви читаєте новину «Капелюх Наполеона продали за шалену суму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі