вівторок, 30 січня 2024 10:29

Кандидати у президенти Фінляндії посперечалися через гіпотетичний дзвінок Путіна

Кандидати у президенти Фінляндії посперечалися через гіпотетичний дзвінок Путіна
У Фінляндії кандидати у президенти дискутували про ймовірний дзвінок російського диктатора Володимира Путіна. Фото: polskieradio.pl

Гіпотетичний дзвінок від російського диктатора Володимира Путіна з привітанням став предметом дискусії між претендентами на пост президента Фінляндії.

Про те, чи варто відповідати на такий дзвінок, посперечалися експрем'єр Олександр Стубб та колишній міністр закордонних справ Пекка Гаавісто, повідомляє Yle.

Виявилось, що ці фінські політики мають різні погляди стосовно відповіді на ймовірний дзвінок від Путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Фінляндії призупинять виробництво боєприпасів для України

Так, Стубб сказав, що якби Путін зателефонував би з привітаннями, телефон дзвонив би дуже довго.

"Я б не відповідав. Путін використав би це як якусь пропаганду. Зараз ми не маємо жодних відносин з Росією", - сказав Стубб.

А Хаавісто запевнив, що підняв би слухавку.

"Коли телефонує глава держави, ми відповідаємо. Я б не віддав телефон прибиральниці в президентському палаці. Я б відповів і прийняв привітання. У мене б не було предметної політичної дискусії без координації", - зауважив Хаавісто.

Лідери країн Європи все більше занепокоєні тим, що війна в Україні зайшла в глухий кут. При цьому визнають, що союзники відстають від російського виробництва зброї.

Росія має потенціал і можливість продовжувати цю війну роками. Багато хто перебільшує, кажучи, що Захід перемагає в цій війні, що Україна перемагає, заявив міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен під час візиту до Вашингтона.

Зараз ви читаєте новину «Кандидати у президенти Фінляндії посперечалися через гіпотетичний дзвінок Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі