субота, 08 лютого 2020 16:03

Канада судитиметься із Іраном через авіакатастрофу українського літака

Канада судитиметься із Іраном через авіакатастрофу українського літака
Серед відповідачів - духовний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї і Корпус вартових ісламської революції Фото: Еспресо.TV

У авіакатастрофі літака "Міжнародних авіаліній України", збитого ракетою під Тегераном, загинули 63 канадця. Канадська сторона вимагає компенсацію від аятоли Алі Хаменеї і Корпусу вартових ісламської революції.

"Юристи Канади подали груповий позов до Ірану через загиблих на борту українського літака, збитого над Тегераном минулого місяця. Заявники вимагають компенсацію в розмірі не менше 1,5 млрд канадських доларів (1,1 мільярда доларів)", - пишуть Reuters.

Серед відповідачів - духовний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї і Корпус вартових ісламської революції. Позивачі називають обстріл повітряного судна "навмисним актом тероризму".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український літак розбився за кілька хвилин після злету: ніхто не вижив

Позов був поданий в Торонто ще 24 січня. Невідомо, чи передано заяву відповідачів в Тегерані. Головний позивач може доводитись близьким родичем одного із загиблих, стверджують у виданні. Його ім'я не розкривається через побоювання за безпеку та життя його іранської сім'ї.

Місяць тому літак МАУ зазнав аварії недалеко від столиці Ірану Тегерана, незабаром після вильоту, вранці 8 січня. На борту було 167 пасажирів: більшість з них громадяни Ірану і Канади, 9 членів екіпажу - громадяни України. Всі загинули. У ніч на 11 січня Іран визнав, що український літак був збитий ракетою.

Зараз ви читаєте новину «Канада судитиметься із Іраном через авіакатастрофу українського літака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі