пʼятниця, 28 травня 2021 01:00

До затриманого білоруського опозиційного журналіста Протасевича вперше пустили адвоката

До затриманого білоруського опозиційного журналіста Протасевича вперше пустили адвоката
До Протасевича зміг попасти адвокат. Фото: Белсат

До затриманого в Мінську колишнього головного редактора Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича вперше за 4 дні впустили його адвоката, Інесу Оленську.

За словами Оленської, у Протасевича "все добре, він бадьорий, позитивний і веселий, хвилюватися нема чого", повідомляє видання "БелаПАН".

Захисниця розповіла, що через підписку про нерозголошення вона не може повідомляти де саме знаходиться екс-головний редактор каналу NEXTA і в якому він статусі.

"Обсяг відомостей, які я не можу розголошувати, мені не доведений, тому більше нічого не можу повідомляти", - заявила Оленська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко назвав Протасевича "терористом" і звинуватив у вбивстві українців

Адвокати супутниці Романа Протасевича росіянки Софії Сапеги також не можуть потрапити до неї в СІЗО. Її підозрюють за трьома статтями Кримінального кодексу Білорусі: про організацію порушення громадського порядку і масових заворушень і розпалюванні соціальної ворожнечі.

Зараз ви читаєте новину «До затриманого білоруського опозиційного журналіста Протасевича вперше пустили адвоката». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі