понеділок, 04 травня 2020 10:44

Італія почала виходити з жорсткого карантину

Італія почала виходити з жорсткого карантину
В Італії виходять з карантину: бари й ресторани працюють, але їжа - тільки на виніс. Фото: Reuters

В Італії з 4 травня почалася друга фаза пом'якшення коронавірусного карантину. Відкриються бари та ресторани, громадянам дозволять пересуватися між регіонами.

Нові послаблення передбачають відновлення роботи на виробництвах, будівельних компаній та деяких гуртових торговців. Через 2 тижні має запрацювати роздрібна торгівля, пише "Європейська правда".

Громадянам дозволили відвідувати родичів у інших регіонах, але масові родинні зібрання заборонені. Зустрічі з рідними мають відбуватись за умов дотримання дистанції і використання масок. Вимога заповнення сертифікатів із підтвердженням мети поїздки зберігається. В інші регіони поки їхати не можна, окрім робочої необхідності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Covid-19 вийшов із лабораторії в Ухані. Вашингтон має докази

Знову можна збиратися на похорони, але за присутності максимум 15 людей. Рекомендується проводити похорони на відкритому повітрі.

Тренування можуть відновити окремі спортсмени. Парки та майданчики також відкриються.

Бари і ресторани знову відкриються для обслуговування на виніс, але їжу слід вживати в будинку або в офісі. Повне відкриття ресторанів і барів передбачається з червня. Перукарні та салони краси повинні запрацювати з 1 червня.

У Росії зросла кількість зареєстрованих випадків коронавірусу на 10 633 за останню добу. Налічується 134 687 інфікованих у всіх регіонах країни.

Зараз ви читаєте новину «Італія почала виходити з жорсткого карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі