субота, 29 жовтня 2022 10:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Італія знайшла спосіб остаточно відмовитися від російського газу

Італія знайшла спосіб остаточно відмовитися від російського газу
Італійський уряд також санкціонує нове морське буріння в Адріатичному морі. Фото: pixabay.com

Італія планує вдвічі збільшити свій національний видобуток газу.

Намагаючись зменшити енергетичну залежність від Російської Федерації, національний видобуток газу країни наростять до 6 млрд м³ на рік, заявив міністр промисловості Італії Адольфо Урсо, повідомляє Reuters.

"Одна з наших головних цілей – розробити план, який максимально швидко зробить нас менш залежними від РФ. Надалі ми б воліли перетворитися на енергетичний центр Середземномор'я", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США допоможуть Європі відмовитися від російського палива: що пропонують

Італійський уряд також санкціонує нове морське буріння в Адріатичному морі. Міністр повторив слова нового прем'єра Італії Джорджії Мелоні, яка заявила, що Рим "зобов'язаний повністю використовувати" свої морські запаси газу для диверсифікації джерел енергії.

"Італія покладатиметься як на наявні, так і на нові газопроводи для своїх амбіцій щодо енергетичного центру", – додав Урсо.

Європейський Союз майже повністю відмовився від російського газу. Росія більше не є надійним партнером для ЄС. На початку повномасштабного вторгнення в Україну досягнення енергонезалежності ЄС від РФ прогнозувалося до 2027 року. Однак уже зараз частка у споживанні російського газу Євросоюзом становить 7%. Раніше цей показник досягав 40%.

Зараз ви читаєте новину «Італія знайшла спосіб остаточно відмовитися від російського газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі