середа, 19 січня 2022 13:09

Дослідники назвали дитяче слово 2021 року

Дослідники назвали дитяче слово 2021 року
Дослідники Британії назвали дитяче слово року. Фото: pixabay.com

Видавництво Оксфордського університету оголосило дитячим словом 2021 року - anxiety, що в перекладі означає тривога/тривожність.

Про це повідомили на сайті видавництва.

Понад 8 тис. дітей із 85 шкіл Великої Британії попросили обрати найкраще слово для опису психічного здоровʼя та переживань у часи пандемії та закриття шкіл.

Майже чверть опитаних описала цей досвід словом "тривога". Одразу за ним ідуть "кидати виклик" (challenging) та "ізолювати" (isolate).

"Добробут" (wellbeing) і "стійкість" (resilience) також потрапили в топ. За словами дослідників, це свідчить про позитивне ставлення дітей до проблем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Усе, що ми їмо - картопля, яйця і чай": як у Києві обжилися біженці з Афганістану

Також дослідники запитали вчителів британських шкіл, які слова вони найчастіше вживають для обговорення фізичного й психічного здоровʼя дітей. Трійка слів-лідерів сформувалася так: "стійкість" (resilience), "кидати виклик" (challenging) і "добробут" (wellbeing).

З огляду на вплив Covid-19 на освіту дітей і зростання обізнаності про ментальне здоров'я дітей як головну проблему вдома й у школах, темою дослідження 2021-го університет обрав добробут і здоровʼя.

"Життєво важливу роль мова відіграє для дітей, коли йдеться про самовираження, навчання та добробут. Нині вкрай важливо, щоб ми вкладали кошти в підтримку мовного розвитку дітей удома й у школі", - прокоментувала директорка з дошкільного та домашнього навчання Оксфордського університету Гелен Фріман.

Оксфордський словник англійської мови обрав термін vax словом 2021 року. Цьогоріч його використовували в 72 рази частіше, ніж 2020-го, повідомили на офіційному сайті словника, який у листопаді зазвичай оголошує "слово року".

Зараз ви читаєте новину «Дослідники назвали дитяче слово 2021 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі