вівторок, 16 березня 2021 16:08

Ісламісти обезголовлюють дітей

Ісламісти обезголовлюють дітей
Зруйновані будинки в провінції Кабо-Делгаду після нападу ісламістів / Getty Images

Пов'язані з ІДІЛ ісламісти страчують дітей у Мозамбіку. Про це повідомили британські правозахисники з організації "Порятунок дітей".

Ісламісти обезглавлюють навіть 11-річних дітей. Крім цього, вони вбили в цій африканській країні тисячі людей і ще тисячі змушені покинути будинки. Про це пише The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрали понад 600 учнів за 3 місяці - що відбувається з тероризмом у світі

У "Порятунку дітей" розповіли, що сім'ї, які врятувалися втечею, описували жахливі сцени. Зокрема, ісламісти вбивали матерів і їх малих синів. В одному випадку жінка заховалася з 3 дітьми, а ще одного, її 12-річного сина, вбили неподалік.

Північна провінція Мозамбіку Кабо-Дельгадо з 2017-го - база для бойовиків ІДІЛ. Терористична організація різко посилилася в країні за останній рік. Обезголовлення полонених - характерна розправа бойовиків ІДІЛ.

За даними консалтингової компанії Armed Conflict Location and Event Data Project, за минулий рік від рук ісламістів в країни загинули майже 2,7 тис. осіб. За даними "Врятуйте дітей", майже 670 тис. були змушені покинути будинки.

Посольство США в Мозамбіку заявило, що спецназ США навчатиме морських піхотинців країни протягом 2 місяців для протидії ісламістам. Америка також надасть медичне обладнання і засоби зв'язку, щоб допомогти Мозамбіку боротися з терористами.

Раніше правозахисники з Amnesty International заявили, що військові злочини в країні здійснюють усі сторони конфлікту, а урядові сили теж відповідальні за злочини проти мирного населення. Уряд заперечує ці звинувачення.

Зараз ви читаєте новину «Ісламісти обезголовлюють дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі