четвер, 25 березня 2021 00:52

Індія призупинила експорт вакцини від коронавірусу

Індія призупинила експорт вакцини від коронавірусу
Вакцину AstraZeneca тимчасово припинять експортувати з 25 березня. Фото: АР

Індія тимчасово призупиняє основний експорт вакцини від коронавірусу AstraZeneca, яку виробляє Індійський інститут сироватки.

Причиною такого рішення стала необхідність задоволення внутрішнього попиту на препарат, пише Reuters.

Це рішення вплине на поставки вакцин в рамках механізму COVAX, який використовують понад 180 країн. Препарат тимчасово припинять експортувати вже з 25 березня.

"Ніякого експорту, нічого до тих пір, доки ситуація в Індії не стабілізується. Уряд не стане використовувати такий великий шанс у той момент, коли так багато людей потребують вакцинації в Індії", - повідомляють джерела агентства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індія може припинити поставку вакцини в Україну - ЗМІ

Затримку препарату раніше вже відчули Бразилія, Велика Британія, Марокко й Саудівська Аравія.

Уряд Індії вирішив розширити кампанію з вакцинації в країні, включивши з 1 квітня в неї осіб, старших за 45 років. Нині в Індії зареєстровано 11,7 млн випадків коронавірусу, це найбільший показник у світі після США і Бразилії. В Індії вже ввели понад 51 млн доз вакцини: 47 млн AstraZeneca місцевого виробництва, решта - вакцина COVAXIN, розроблена в Індії компанією Bharat Biotech.

Як відомо, вакцину з Індії зараз використовує Україна. Йдеться про CoviShield - індійську версію AstraZeneca.

Зараз ви читаєте новину «Індія призупинила експорт вакцини від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі