понеділок, 28 жовтня 2024 12:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Індійський прем'єр Моді може вплинути на закінчення війни РФ проти України - Зеленський

Індійський прем'єр Моді може вплинути на закінчення війни РФ проти України - Зеленський
Президент Володимир Зеленський дав інтерв'ю виданню The Times of India. Фото: скріншот

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді міг би вплинути на завершення війни Росії проти України.

Зокрема, він може це зробити блокуванням російської економіки, енергоресурсів та оборонно-промислового комплексу. Про це в інтерв'ю The Times of India заявив президент Володимир Зеленський.

Він також допустив можливість проведення переговорів між Україною та Росією на території Індії.

Український президент зазначив, що Моді є прем'єр-міністром величезної країни з точки зору населення, економіки та впливу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воєнний стан та мобілізацію в Україні продовжать на 90 днів - Зеленський вніс законопроєкти

"Така країна не може просто сказати, що ми зацікавлені в закінченні війни - ми всі в цьому зацікавлені. Прем'єр-міністр Моді може впливати на завершення війни з Україною. Це його величезна цінність у будь-якому конфлікті. Це величезна цінність Індії", - сказав Зеленський.

За його словами, блокування економіки Росії, дешевих енергоресурів, а також оборонно-промислового комплексу ворога призвели б до зниження спроможностей РФ вести війну проти України.

Щодо можливих переговорів, то, за словами Зеленського, до цього необхідно підготуватись й організувати діалог відповідно до українського формату, оскільки війна триває саме на українській території. Україна має для цього власну платформу - саміт миру.

Президент також додав, що оприлюднений план перемоги не є розмінною монетою або ж темою переговорів із Росією. Це стосується й запрошення України до НАТО.

За словами Зеленського, Моді також міг би допомогти України із поверненням насильно депортованих до Росії дітей.

"Ви можете змусити Путіна повернути українських дітей. Прем'єр-міністр Моді може використати свій вплив і сказати Путіну: просто дайте мені тисячу українських дітей, які будуть повернуті в Україну. Нехай прем'єр-міністр Моді поверне хоча б тисячу українських дітей", - сказав Зеленський.

За інформацією західних ЗМІ, влада України вважає, що Індія може стати посередником у мирних переговорах з Росією. Індія нібито є єдиним глобальним гравцем, що займає нейтральну позицію як щодо Києва, так і щодо Москви.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц висловився на підтримку "політичного врегулювання" війни Росії проти України та підтримав пропозицію Індії стати посередником у цьому процесі.

Зараз ви читаєте новину «Індійський прем'єр Моді може вплинути на закінчення війни РФ проти України - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі