середа, 01 травня 2019 09:51

Гугл присвятив незвичний дудл до міжнародного свята праці

Гугл присвятив незвичний дудл до міжнародного свята праці
Компанія Гугл присвятила новий дудл святу праці. Фото: google.com

1 травня Google присвятив дудл Святу праці, яке сьогодні відзначають у 143 країнах світу, зокрема в Україні.

Кожна буква в написі Google пофарбована в інший колір. Зображено робітника, зайнятого своєю справою - механіка, кухаря, фермера та дорожнього фахівця.

На дудлі зображені як чоловіки, так і жінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну накрив потужний циклон Valentin

Картинка до 1 травня від Google є клікабельною. Після натискання на неї з'являється інформація про Свято весни та праці.

Міжнародний день праці - свято, що відзначається в 143 країнах 1 травня або першого понеділка цього місяця. В Україні - вихідний день.

1 травня 1886-го в Чикаго стався страйк американських робітників. Вони вимагали нормованого 8-годинного робочого дня. Така ініціатива американського робітничого класу закінчилася кривавим побоїщем із поліцейськими.

У липні 1889-го на Паризькому конгресі II Інтернаціоналу 1 травня було визнано днем щорічних демонстрацій на честь робітників Чикаго.

Уже через рік День міжнародної солідарності трудящих масово святкували в Австро-Угорщині, Бельгії, Німеччині, Данії, Іспанії, Італії, США, Норвегії, Франції, Швеції та інших країнах. Саме через історію заснування свята воно асоціюється з революцією та класовою боротьбою.

У СРСР Першотравень на державному рівні святкували аж до 1 травня 1990-го. 1992-го Міжнародний день солідарності трудящих перейменували на Свято весни та праці.

Зараз ви читаєте новину «Гугл присвятив незвичний дудл до міжнародного свята праці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі