субота, 26 жовтня 2024 17:52

Глава NASA закликав провести розслідування щодо можливих контактів Маска з Путіним

Глава NASA закликав провести розслідування щодо можливих контактів Маска з Путіним
Глава NASA закликав провести розслідування щодо можливих контактів Ілона Маска з Володимиром Путіним. Фото: tatlerasia.com

Адміністратор Національного управління США з аеронавтики та дослідження космосу (NASA) Білл Нельсон закликав розслідувати можливі контакти засновника SpaceX Ілона Маска з російським диктатором Володимиром Путіним.

Розслідування, опубліковане The Wall Street Journal, повідомляє, що Маск підтримує регулярний зв'язок з Путіним з кінця 2022 року, інформує CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маск назвав Путіна "непоганим мужиком" і хоче російський паспорт

Зазначається, що Маск обговорював з російським лідером "особисті питання, бізнес та геополітичну напруженість", що викликало занепокоєння у глави NASA. Це пов'язано з тим, що співпраця SpaceX з NASA і військовими США надає Маску доступ до конфіденційної інформації, яка стосується уряду та розвідки США.

"Я не знаю, чи це правда, але вважаю, що це варто розслідувати. Якщо це правда, це викликає занепокоєння, особливо для NASA, Міністерства оборони та деяких розвідувальних агенцій", - заявив Нельсон.

24 жовтня The Wall Street Journal опублікував велике розслідування про те, що Маск підтримує регулярні контакти з Путіним. Мільярдер при цьому має доступ до певної частини секретної інформації США.

Путін нібито "попросив мільярдера уникати активації його супутникового інтернет-сервісу Starlink на Тайвані", щоб зробити послугу лідеру КНР Сі Цзіньпіну.

Голова Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко висловився щодо розслідування The Wall Street Journal.

"Погано, що Маск спілкувався з Путіним і закриває очі на використання Росією контрабандних старлінків. Але також дуже погано, що він спілкувався з Кірієнко, який відповідає в адміністрації Путіна за всю пропаганду проти України, в тому числі й на Заході", - написав Коваленко у Telegram.

Зараз ви читаєте новину «Глава NASA закликав провести розслідування щодо можливих контактів Маска з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі