понеділок, 17 серпня 2020 08:42

Глава МВС Білорусі визнав, що у Тарайковського могли стріляти

Глава МВС Білорусі визнав, що у Тарайковського могли стріляти
Олександр Тарайковський загинув увечері 10 серпня під час силового розгону протестів у Білорусі. Фото/REUTERS

У загиблого активіста Олександра Тарайковського могли стріляти.

Але силовики не застосовували вогнепальну зброю, стріляти могли з нелетальної. Про це заявив міністр внутрішніх справ Білорусі Юрій Караєв, передає TUT.BY.

"Може бути, у нього стріляли з нелетальної зброї. Я не слідчий. Так, він помер. Скільки померло людей на заворушеннях в Америці? Якщо це гумова куля, це не вогнепальна зброя, не куля зі сталевим сердечником. Ми не застосовували вогнепальної зброї, а тільки ту, яка є нелетальною", – сказав Караєв.

При цьому міністр заявив, що йому найбільше шкода силовиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко повторив фразу-мем Януковича

"Мені дуже шкода цього загиблого Олександра Тарайковського. Ще більше – побитих. Вони теж постраждали. А найбільше – моїх 129 співробітників", – сказав Караєв.

У МВС раніше визнали, що під час мітингу проти результатів виборів загинула одна людина. Однак спочатку силовики стверджували, що чоловік намагався кинути вибуховий пристрій в сторону правоохоронців і він нібито вибухнув в його руці.

У Білорусі 9 серпня відбулися президентські вибори. Державний екзитпол віддав перемогу главі держави Олександру Лукашенку. Тисячі невдоволених фальсифікаціями на виборах білорусів вийшли на вуличні протести. Вони тривають уже тиждень. У неділю, 16 серпня, відбувся наймасовіший мітинг за часи незалежності Білорусі - на вулиці вийшли до 200 тисяч людей.

Зараз ви читаєте новину «Глава МВС Білорусі визнав, що у Тарайковського могли стріляти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі