неділя, 22 січня 2023 08:59

"Герой росіян" Пригожин затіяв інформкампанію проти влади Путіна

"Герой росіян" Пригожин затіяв інформкампанію проти влади Путіна
Євген Пригожин протиставляє себе владі РФ. Фото: 5.ua

Засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин розпочав серію інформаційних операцій, щоб виставити себе героєм Росії у "хрестовому поході" проти дрібної та корумпованої російської влади.

Зокрема особиста пресслужба Пригожина 21 січня поширила листа сім'ї загиблого бійця ПВК "Вагнера", в якому байдужі місцеві чиновники не допомагали з похороном сина. Натомість Пригожин прислухається до їх звернень, йдеться у звіті ISW.

У листі він згадується як "єдина людина, якій небайдужа доля захисника РФ та його родини".

Засновник ПВК також різко критикував чиновників Свердловської області, мабуть, виявляючи солідарність із "простою людиною". На думку ISW, Пригожин помилково зображує себе та ПВК суб'єктами, які продовжуватимуть свої моральні вчинки, незважаючи на ймовірні судові переслідування.

Представники приватної військової компанії "Вагнер" залякують членів сімей своїх найманців, не дозволяючи родичам перевіряти труни загиблих на війні в Україні бойовиків. Родини загиблих "вагнерівців" отримують неправдиву інформацію про їхній стан та місцеперебування.

Аналітики ISW навели як приклад резонансну історію про росіянку, яка отримала запечатану труну свого чоловіка, свідоцтво про смерть і медаль. Проте після похорону дізналася, що він живий та затриманий правоохоронцями в Україні.

Зараз ви читаєте новину «"Герой росіян" Пригожин затіяв інформкампанію проти влади Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі