четвер, 28 вересня 2017 13:00

Facebook втягують у політику: Трамп заявляє про змову

Facebook втягують у політику: Трамп заявляє про змову

Якщо раніше Трамп хвалив Facebook, то тепер він звинувачує його в роботі проти нього і антитрампівській змові з New York Times і Washington Post (це найбільші ЗМІ Америки. – gazeta.ua).

Це реакція Трампа на нещодавню заяву Цукерберґа про те, що він готується передати Конгресу докази кібервтручання Росії до американських виборів – три тисячі маніпулятивних постів у соцмережі, проплачених росіянами. Передача документів планується наступного тижня, передає "Українська Правда".

"Facebook завжди був анти-Трампівським, як і New York Times і Washington Post" – написав президент США у своєму Твіттері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські слідчі зацікавилися ботами Твіттеру

Цукерберґодразу після виборів заявив, що ідея про те, що фейкові новини з Facebook вплинули на результати виборів, божевільна. Вісім місяців збігло з виборів, і зараз він коментує заяви Трампа так:

"Трамп каже, що Facebook проти нього. Ліберали кажуть, що ми допомогли Трампу. Обидві сторони засмучені ідеями і контентом, які їм не подобаються. Ось так виглядає управління платформою для всіх ідей".

Разом із тим, Адам Шифф, провідний член американського Комітету з розвідки, не може зрозуміти, чому Facebook оприлюднює докази про втручання в вибори так пізно – пройшло вісім місяців:

"У мене є побоювання щодо того, скільки часу знадобилося Facebook, щоб зрозуміти, що росіяни публікували оголошення в їх мережі. Втім, вам дійсно потрібно їх побачити ... щоб зрозуміти, якими цинічними були спроби Кремля, як вони прагнули просто посилити розкол ... і налаштувати американців проти американців".

Аби такого більше не трапилося, Facebook починає роботу зі створення антипропагандистських алгоритмів і додатків, які запобігатимуть зовнішним втручанням до виборів з допомогою соціальних мереж, заявив Цукерберґ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штаб Макрона атакували ті ж самі хакери, що й штаб Клінтон

Минулотижнева заява Цукерберґа про втручання Росії до виборів США – перша, якою прямо і обґрунтовано визнається це втручання.

Після американських виборів відбулися вибори президента Франції. Тоді Макрон прямо звинуватив Росію в кібервтручанні до них.

Кілька днів тому закінчилися німецькі вибори. Тоді Facebook також довелося видаляти тисячі фейкових акаунтів, з яких поширювалася маніпулятивна інформація про вибори.

Зараз ви читаєте новину «Facebook втягують у політику: Трамп заявляє про змову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі