вівторок, 21 грудня 2021 15:25

Євросоюз оновив правила коронавірусних сертифікатів

Євросоюз оновив правила коронавірусних сертифікатів
Сертифікат зробили дійсним для подорожей протягом дев'яти місяців. Фото: Pexels

Європейська комісія зробила сертифікат ЄС про Covid-19 дійсним для подорожей упродовж дев'яти місяців після завершення графіка первинних щеплень.

Про це повідомила пресслужба комісії 21 грудня.

"Сьогодні комісія затвердила правила щодо цифрового Covid-сертифіката ЄС, встановивши термін дії в дев'ять місяців, для подорожей у межах ЄС", - ідеться в повідомленні.

Комісія врахувала рекомендації Європейського центру профілактики й контролю захворювань. Згідно з ними бустерні дози треба робити не пізніше ніж через шість місяців після першого циклу вакцинації.

Сертифікат буде дійсним упродовж додаткового періоду ще на три місяці після цих шести. Це гарантуватиме, що національні кампанії з вакцинації можуть надати більшій кількості людей доступ до бустерних доз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли в Україні затвердять бустерну вакцинацію від Covid-19

Нові правила будуть обов'язковими для 27 країн ЄС з 1 лютого. Вони стосуються лише поїздок між країнами. Уряди зможуть впроваджувати різний термін дії сертифікату.

Штам Omicron поширюється швидше за інші варіанти коронавірусу. Він може заражати вакцинованих і тих, хто перехворів на Covid-19, повідомили у ВООЗ. Там сподіваються, що з розробленням вакцин другого й третього покоління, подальшим розроблянням протимікробних препаратів та інших інновацій 2022-й стане роком закінчення пандемії.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз оновив правила коронавірусних сертифікатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі