середа, 28 червня 2023 11:18

"Це буде вирішальний саміт": прем'єр Нідерландів висловився щодо вступу України до НАТО

"Це буде вирішальний саміт": прем'єр Нідерландів висловився щодо вступу України до НАТО
Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте висловився щодо членства України в НАТО. Фото: liga.net

Держави НАТО повинні дати України сигнал щодо вступу до Альянсу.

Липневий саміт у Вільнюсі у цьому плані буде вирішальним, заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте. Його цитує видання RLT.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберга хочуть залишити на посту очільника НАТО ще на рік – ЗМІ

Таку заяву прем'єр Нідерландів зробив на зустрічі представників НАТО у Гаазі.

За словами Рютте, саміт НАТО, що відбудеться 11-12 липня у Вільнюсі, буде вирішальним, зокрема і щодо питання вступу України.

"Це буде вирішальний саміт. Ми повинні дати Україні чіткий сигнал на саміті, що її майбутнє, безперечно, в НАТО", ‒ сказав Рютте.

Диктатор РФ Володимир Путін не має права ветувати розширення НАТО. Тому він не може вирішувати питання майбутнього членства України в Альянсі. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Блок НАТО готовий захистити кожного союзника, кожен дюйм території Альянсу. Організація надіслала РФ і Білорусі чіткий сигнал стосовно цього, повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на спільній пресконференції в Гаазі разом з лідерами семи країн НАТО.

Зараз ви читаєте новину «"Це буде вирішальний саміт": прем'єр Нідерландів висловився щодо вступу України до НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі