середа, 06 березня 2019 13:17

ЄС покарав Росію за захоплення українських моряків

ЄС покарав Росію за захоплення українських моряків
Фото: з відкритих джерел

Посли ЄС узгодили санкції проти восьми росіян, яких звинувачують у захопленні 24-х українських військових поблизу берегів анексованого Криму.

Про це повідомив журналіст Рікард Йозвяк у Twitter.

"Рішення офіційно оформлять на наступному тижні. Санкції проти 163 осіб і 44 підприємств також продовжать ще на 6 місяців", — йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому ЄС продовжив санкції проти Януковича та його соратників

На рішення ЄС вже відреагував президент України Петро Порошенко.

"Вітаю рішення Комітету постійних представників ЄС запустити новий "азовський пакет" санкцій проти Росії за відкритий і нахабний акт збройної агресії проти українських моряків і кораблів у Чорному морі та Керченській протоці", — написав він у Facebook.

І додав, що найближчим часом планує відвідати Брюссель для подальшої координації дій спільно з ЄС і НАТО.

Йдеться про розширення "чорного списку" ЄС на 8 осіб. Вони не зможуть мати рахунки в ЄС, відвідувати країни ЄС і вести там бізнес.

Також проти Росії до кінця липня 2019-го діють такі обмеження проти Кремля:

♦ обмеження доступу до первинного та вторинного ринків капіталу ЄС для 5 основних державних фінансових інститутів, і їхніх контрольних дочірніх компаній, створених поза межами ЄС, а також для трьох найбільших російських енергетичних і трьох оборонних компаній;

♦ заборона на експорт та імпорт торгівлі зброєю;

♦ заборона на експорт товарів подвійного призначення для військових цілей або кінцевих споживачів у Росії;

♦ обмеження доступу Росії до деяких чутливих технологій і послуг, які можуть бути використані для видобутку й розвідки нафти.

Президент США Дональд Трамп продовжив ще на рік чинність кількох пакетів санкцій, запроваджених проти Російської Федерації адміністрацією Барака Обами через окупацію Росією Криму. Санкції впровадили через дії та політику осіб, які підривають демократичні процеси та інституції в Україні.

Зараз ви читаєте новину «ЄС покарав Росію за захоплення українських моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі