понеділок, 14 жовтня 2024 18:14

ЄС наклав санкції на іранців, які поставляли росіянам ракети та дрони

ЄС наклав санкції на іранців, які поставляли росіянам ракети та дрони
Сакції наклали на сім фізичних і сім юридичних осіб. Фото: pixabay.com

Рада ЄС затвердила пакет санкцій проти Ірану через поставки росіянам балістичних ракет і безпілотників.

Під санкції потрапили сім фізичних і сім юридичних осіб, повідомила пресслужба Ради ЄС.

Також цих особи вважають причетними до передачі цієї зброї воєнізованим групам з Близького Сходу.

Санкції наклали на іранські авіакомпанії Saha Airlines, Mahan Air та Iran Air, а також дві торгівельні фірми, що займалися доставкою безпілотників, компонентів до них і відповідних технологій до Росії. Також покарали дві компанії, що виробляють ракетне паливо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран заперечує факт передачі балістичних ракет Росії

Серед фізичних осіб до санкційного списку потрапили заступник міністра оборони Ірану Сейєд Хамзе Галандарі, а також низка високопосадовців Корпусу вартових ісламської революції, керівники компаній "Іранська авіабудівна промисловість" та "Організація аерокосмічної промисловості". Їм заборонили в'їзд до Європейського Союзу і застосували заморожування активів в ЄС, якщо такі є.

Європейським компаніям та резидентам забороняється співпрацювати з підсанкційними особами.

За даними агентства, Тегеран відправив до Росії супутники Kowsar і Hodhod. Перший призначений для отримання зображень з високою роздільною здатністю, а Hodhod - для супутникового зв'язку. Це перші значні зусилля приватного космічного сектору Ірану.

За даними Tasnim, Kowsar може бути використаний у сільському господарстві, управлінні природними ресурсами, моніторингу навколишнього середовища та боротьбі зі стихійними лихами. Hodhod може використовуватися у віддалених районах з обмеженим доступом до наземних мереж.

Зараз ви читаєте новину «ЄС наклав санкції на іранців, які поставляли росіянам ракети та дрони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі