четвер, 20 травня 2021 16:29

ЄС дозволив в'їзд вакцинованим від коронавірусу туристам

ЄС дозволив в'їзд вакцинованим від коронавірусу туристам
ЄС дозволив вакцинованим людям в'їзд до Європи. Фото: Reuters

Рада Європейського Союзу дозволила в'їзд на територію ЄС вакцинованим від коронавірусу іноземним туристам.

Про це повідомила пресслужба Ради ЄС.

Також дозволили в'їзд іноземцям, які пройшли курс вакцинації за два тижні до поїздки. Перед подорожами до Європи туристи мають отримати дві дози вакцини від коронавірусу, які схвалило Європейське агентство лікарських засобів або Всесвітня організація охорони здоров'я.

Зараз EMA схвалила вакцини, розроблені компаніями Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca і Johnson & Johnson. Водночас ВООЗ схвалила також китайську вакцину від Sinopharm.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців підтримують вступ до ЄС

Країни ЄС також пом'якшили обмеження на в'їзд для туристів із країн, в яких кількість заражень Covid-19 за останні два тижні не перевищує 75 на 100 тис. населення. Також враховують динаміку поширення вірусу, загальну кількість зроблених тестів і позитивну частку з них, наявність довіри до офіційної інформації.

На громадян і резидентів країн ЄС заборона на в'їзд поширюватися не має, проте їх, навіть після вакцинації, можуть зобов'язати пройти тести або відбувати необхідний термін в карантині.

Євросоюз схвалив відкриття кордонів для вакцинованих від коронавірусу туристів.

Зараз ви читаєте новину «ЄС дозволив в'їзд вакцинованим від коронавірусу туристам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі