середа, 23 лютого 2022 19:13

Ердоган в розмові з Путіним засудив "визнання" ОРДЛО

Ердоган в розмові з Путіним засудив "визнання" ОРДЛО
Реджеп Тайїп Ердоган засудив визнання Росією окупованих територій на Сході України. Реджеп Тайип Эрдоган осудил признание Россией оккупированных территорий на Востоке Украины. Фото: president.gov.ua

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган не визнав дій Російської Федерації проти українського суверенітету і територіальної цілісності.

І це його "принципова позиція", сказав Ердоган президенту РФ Володимиру Путіну під час телефонної розмови, передає Anadolu.

Ердоган наголосив, що війна в Україні нікому не принесе користі. Для вирішення конфлікту вигідніше використати дипломатію і за основу взяти Мінські домовленості, сказав президент Туреччини.

Він зазначив, що Туреччина як і раніше готова зробити свій внесок у зниження напруженості та підтримання миру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дуда і Наусєда з Києва засудили Москву

Ердоган очікує, що Путін якнайшвидше відвідає Туреччину для участі у засіданні Ради стратегічної співпраці високого рівня.

На сайті Кремля повідомили, що два президенти обмінялися оцінкою ситуації у зв'язку з визнанням Росією так званих ЛДНР.

Зазначається, що це рішення Путін ухвалив "в умовах агресії української влади на Донбасі", що є фейком.

Також Путін висловив розчарування реакцією США та НАТО на дії Москви. Захід нібито проігнорував "законні російські занепокоєння та вимоги".

21 лютого Володимир Путін визнав окуповані території Сходу України "незалежними республіками". Він також виклав власну версію історії за останні 105 років і повторив тезу російської пропаганди, що сучасна Україна "була створена більшовицькою Росією".

Після цього Путін підписав указ про введення російських військ до окупованого Донбасу. Йдеться про нібито "миротворців".

Колони важкої техніки без розпізнавальних знаків рушили на Донбас.

Зараз ви читаєте новину «Ердоган в розмові з Путіним засудив "визнання" ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі