середа, 16 серпня 2023 01:41

Ексагент ФБР розповів, за що йому платив Дерипаска

Ексагент ФБР розповів, за що йому платив Дерипаска
Ексглава відділу контррозвідки ФБР Чарльз Макгонігал зізнався у співпраці з російським олігархом Олегом Дерипаскою. Фото: Getty Images

Колишній помічник спеціального агента з контррозвідки в нью-йоркському офісі ФБР Чарльз Макгонігал зізнався, що працював на підсанкційного російського олігарха Олега Дерипаску.

Ексагент заявив, що "глибоко розкаюється" і бере на себе "повну відповідальність". Про це повідомляє NBC.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відмивав гроші для Путіна: в Україні арештували майно російського олігарха

Макгонігал розповів, що передавав Дерипасці інформацію про конкурента в обмін на гроші. Так, він отримав 17500 доларів, відмиті з "Газпром банку" в Росії на Кіпр на банківський рахунок компанії в Нью-Джерсі, а потім на приватний рахунок Макгонігала. Водночас він наголосив, що ніколи не мав наміру завдати шкоди США, ФБР або своїй родині".

Вирок у справі Макгонігала суд має винести 14 грудня.

Колишнього агента Федерального бюро розслідувань Чарльза Макгонігала заарештували у січні 2023 року.

Макгонігала звинувачують у порушенні санкцій США, нібито він намагався вивести Дерипаску зі списку санкцій. Макгонігал вийшов у відставку з ФБР у 2018 році.

Дерипаска, алюмінієвий магнат, був серед двох десятків росіян, проти яких Міністерство фінансів США запровадило санкції у 2018 році як покарання за "триваючу і все більш зловмисну діяльність російського уряду у світі".

Зараз ви читаєте новину «Ексагент ФБР розповів, за що йому платив Дерипаска». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі