четвер, 28 лютого 2019 10:42

Екс-адвокат Трампа дав свідчення про боса: "Расист. Шахрай. Брехун"

Колишній особистий адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен 27 лютого свідчив в американському Конгресі. Заявив, що президент брехав американському суспільству. І що він має прямі докази того, що Трамп або його кампанія вступили в змову з Кремлем, щоб вплинути на президентські вибори у США 2016 року.

Коен заявив, що президент США дозволяє собі расистські висловлювання у приватних бесідах. "Він расист. Він шахрай. Він брехун", - сказав екс-адвокат Трампа у своєму виступі.

Автор: bbc.com
  Колишній особистий адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен 27 лютого свідчив в американському Конгресі
Колишній особистий адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен 27 лютого свідчив в американському Конгресі

За словами Коена, одного разу Трамп заявив, що "чорношкірі ніколи не голосуватимуть за нього, бо вони занадто тупі".

"Всім відомо, що Трампа підтримували прихильники переваги білої людини і фанатики. Ви чули, як він порівнював інші країни з "дірками". У приватному спілкуванні він ще гірший", - додав Коен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Манафорт може провести у в'язниці решту життя

Екс-адвокат господаря Білого дому стверджує, що за наказом Трампа заплатив двом жінкам, з якими у президента США були романи. Зокрема, порнозірці Стормі Деніелз.

"Трамп наказав заплатити зірці фільмів для дорослих, з якою у нього був роман, і збрехати про це його дружині. Це я і зробив", - сказав Коен.

Нерозголошення такої інформації могло вплинути на результати виборів, а отже виплати жінкам є порушенням фінансування виборчої кампанії.

Трамп заперечує будь-який зв'язок із Стормі Деніелз та іншими жінками. Але Коен пообіцяв показати чек на $35 тис, підписаний Трампом 2017 року. Ним президент нібито відшкодував адвокатові гроші, які той заплатив жінкам.

Автор: pravda.com.ua
  Адвокат Майкл Коен заявив, що Дональд Трамп давав йому доручення погрожувати людям, які заважали
Адвокат Майкл Коен заявив, що Дональд Трамп давав йому доручення погрожувати людям, які заважали

Трамп знав про витік листів виборчого штабу Демократичної партії США, опублікованих WikiLeaks в розпал виборчої кампанії 2016 року, каже його екс-адвокат. За словами Коена, він був поруч із президентом, коли політичний радник Роджер Стоун, який працював у штабі під час передвиборної гонки, повідомив Трампу про майбутню публікацію, яка завадить кампанії Хілларі Клінтон. У відповідь Трамп сказав, що це "було б чудово".

Трамп не розраховував перемогти і розглядав гонку як можливість для піару.

Автор: LIGA.net
  Дональд Трамп не розраховував перемогти на виборах і розглядав гонку як можливість для піару
Дональд Трамп не розраховував перемогти на виборах і розглядав гонку як можливість для піару

Майкл Коен заявив, що Дональд Трамп давав йому доручення погрожувати людям, які йому заважали. І дав зрозуміти, що це траплялося доволі часто - близько півтисячі разів за 10 років співпраці.

Трамп знав про переговори щодо будівництва Trump Tower у Москві під час виборів. Коен зазначив, що Трамп щонайменше шість разів у той час питав адвоката, як вони просуваються.

"Дональд Трамп керував переговорами щодо хмарочосу у Москві і брехав про це. Тому що міг заробити сотні мільйонів доларів", – сказав екс-адвокат.

У США триває розслідування ймовірного втручання Росії в президентські вибори. Спецпрокурор Роберт Мюллер з'ясовує, чи існувала змова штабу Трампа з Кремлем, щоб підірвати позиції суперника нинішнього президента США Дональда Трампа від Демократичної партії Гілларі Клінтон. Москва заперечує втручання у вибори в США в 2016 році.

Зараз ви читаєте новину «Екс-адвокат Трампа дав свідчення про боса: "Расист. Шахрай. Брехун"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі