неділя, 01 грудня 2019 13:46

Джонсон пообіцяв переглянути стратегії безпеки Британії

Джонсон пообіцяв переглянути стратегії безпеки Британії
Перегляд має бути найбільшим з часів Холодної війни. Фото: РБК

Прем'єр Великої Британії Борис Джонсон пообіцяв наступного року переглянути стратегії безпеки, оборони і зовнішньої політики держави.

Це має бути наймасштабніший перегляд з часів Холодної війни, повідомляє The Times.

"Ми повинні провести величезну технологічну модернізацію всіх наших сил безпеки, щоб вони змогли протистояти ворожим силам терористів і організованої злочинності", - заявив Джонсон.

Відносини в сфері безпеки з Євросоюзом повинні йти рука об руку з підтримкою з боку НАТО, сказав Джонсон.

"Не дивлячись на те, що ми плануємо залишити ЄС, ми зобов'язані зміцнювати співробітництво з Європою в області безпеки. Але основою європейської безпеки з 1949 року є НАТО, і в 70-річчя альянсу ми повинні модернізувати, а не відмовлятися від нього", - переконаний голова уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр-міністр Британії вибачився за провалення Brexit

Старший помічник Джонсона Домінік Каммінгс розгляне питання про збільшення інвестицій в космос і передові квантові технології. Припускають, що на саміті лідерів країн НАТО в Лондоні 3 і 4 грудня обговорять план посилення Балтики. Він дозволить наростити військову присутність в Східній Європі на випадок кризи з Росією.

Після скарги інформатора у Великій Британії збираються дослідити зв'язки з Росією старшого радника прем'єр-міністра Бориса Джонсона — політтехнолога й одного з архітекторів Brexit Домініка Каммінгса.

Зараз ви читаєте новину «Джонсон пообіцяв переглянути стратегії безпеки Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі