четвер, 22 серпня 2019 09:41

Друга країна з G7 виступила проти повернення Росії

Друга країна з G7 виступила проти повернення Росії
"Росії ще належить виконати зобов'язання, аби повернутися в G7". ФОТО: Flickr

Прем'єр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що нині немає умов для повернення G7 до формату G8, тобто додавання Росії.

Про це він сказав на прес-конференції за підсумками зустрічі з німецькою канцлеркою Ангелою Меркель, передає The Guardian.

Джонсон нагадав про отруєння російського екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в британському Солсбері (причетними до чого Велика Британія вважає працівників спецслужб РФ), війну в Україні та російські провокації "в інших місцях".

"Я маю сказати: я дуже поділяю думку канцлерки Меркель, що Росії ще належить виконати зобов'язання, аби повернутися до G7", — сказав британський прем'єр.

Після чого Ангела Меркель підтримала його слова, вказавши, що прогресу в причинах виключення Росії з G8 немає.

Американський телеканал CNN повідомив, що президент США Дональд Трамп і французький лідер Еммануель Макрон домовилися запросити Росію до G7 2020-го. Про це ЗМІ стало відомо від високопоставленого джерела в Білому домі.

Першою проти повернення Росії виступила Німеччина, адже "обидві ситуації (після яких РФ виключили з G8. — Gazeta.ua) зберігаються".

Президент Франції Еммануель Макрон у своїй заяві зазначив, що умовою повернення Росії до "Великої вісімки" має бути врегулювання "української проблеми". Однак, на його думку, обговорення питання про відновлення G8 за участю РФ є доречним.

Цьогоріч саміт лідерів G7 відбудеться з 24 по 26 серпня у Франції в Біарріці.

Росію вигнали з групи найбільш економічно розвинених держав - G8 - через анексію Криму 2014-го.

Зараз ви читаєте новину «Друга країна з G7 виступила проти повернення Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі