понеділок, 17 січня 2022 22:06

Для самозахисту: Британія передасть Україні протитанкове озброєння

Для самозахисту: Британія передасть Україні протитанкове озброєння
Британія надасть Україні протитанкове озброєння. Фото: pixabay.com

Міністр оборони Британії Бен Воллес під час слухань у парламенті заявив, що Лондон поділиться з Україною оборонним озброєнням.

Ідеться про легкі протитанкові системи, пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль відреагував на 18 сценаріїв США, які "завдадуть болю" РФ у разі вторгнення в Україну

"Ми ухвалили поставити Україні легкі протитанкові оборонні системи... Вони не є стратегічною зброєю і не становлять загрози для Росії. Їх слід використовувати з метою самооборони", - сказав Воллес.

Він також запросив голову російського Міністерства оборони відвідати Лондон, щоб обговорити ситуацію довкола України.

Адміністрація президента США Джо Байдена має дані від американської розвідки, які вказують, що Росія підготувала групу бойовиків для провокації на Донбасі. Вони "під чужим прапором" мають провести спецоперацію, яка дасть підстави для масштабного вторгнення в Україну.

Армія України стала сильнішою, ніж була 2014 року. Однак самостійно зупинити країну-агресора Росію в разі її повномасштабного нападу не зможе. Причина - брак озброєння та фінансування. На випадок війни лише надання сучасної зброї від західних партнерів може забезпечити Україні захист, вважає інформаційне агенство Bloomberg.

Зараз ви читаєте новину «Для самозахисту: Британія передасть Україні протитанкове озброєння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі